Facing its worst labour shortage, Japan opens door wider to immigration

Share:

Immigration has long been a taboo subject in Japan, which is often described as a proudly homogeneous nation. But with an ageing population and a stubbornly low birth rate, the country is in the midst of its worst labour shortage in decades. Earlier this year, Prime Minister Shinzo Abe’s government introduced new measures that will see hundreds of thousands of mainly blue-collar foreign workers come to Japan over the next five years. Our correspondents report.

In front of Japan's parliament on Friday, people stage a rally against the bill to allow more foreign workers into the country. Kazuhiro Nogi/AFP/Getty Images
In front of Japan’s parliament on Friday, people stage a rally against the bill to allow more foreign workers into the country.
Kazuhiro Nogi/AFP/Getty Images

FRANCE24

Share:

Comments

One response to “Facing its worst labour shortage, Japan opens door wider to immigration”

  1. Ivan Kochman Avatar
    Ivan Kochman

    Jeden národ opojený tým čo nazývame technickým pokrokom a samozrejme honbou za ziskom i žijúci v dostatku, postupne upadá. A iný národ žijúci chudobne v očiach terajších ľudí, rastie čo do množstva bez úcty k bohatým národom. jedno i druhé je bez Boha. Pri bohatých platí povedané od Ježiša- Nemôžeš slúžiť Bohu a zároveň mamonu, buď si vyvolíš jedno alebo druhé. A podobne je to pri tých veľmi chudobných lebo sa vrátili k tomu z čoho Boh ľudí vytrhol od Adama, teda k zvieratám. Moslimský veriaci zdedili staroegyptský svet lebo vtedajší egyptania si vybrali za bohov podoby zvierat a tak ľudia sa učili tak aby boli ako tie podoby čo si vyrobili. Len s Bohom myslíte jeden na druhého. Vláda Shinza Abeho si vybrala vzor z USA a tak nech sa nik nedivý že napokon Japoncom bude zobraté čo si myslia že majú a bude to dané iným. Inak je to presne také isté ako v článkoch tohoto denníka. V textoch sú podčiarknuté kľúčové slová ktoré vás nasmerujú na stránku kde kde sa upravuje myslenie ľudí podľa vzoru ktorý je nezlúčiteľný zo životom do budúcnosti, nech si mysli kto čo chce. Takže bude tento denník vrahom Libanonského národa ak tak bude učiť Libanončanov? Samozrejme že áno, bude jedným z jeho vrahov.

Leave a Reply